Earth Hour 2012!

Glöm inte släcka lamporna under Earth hour. EH kommer vara mellan 20:30-21:30 idag!!!

Macarons, inte makaroner.

Jag har bakat igen, denna gången blev det macarons. Macarons är en fransk liten mandelmaräng kaka med smörkräm i som liknar en hamburgare till utseendet. Eftersom det är påsk snart gjorde jag gula citron macarons, de blev lite bruna när jag gräddade dem, men annas blev de bra! Några av dem ska jag ge bort, och de andra ska jag, min lillebror, min pappa, mamma, farmor, farfar, min 27 åriga kusin, 25 åriga kusin och hennes pojkvän äta. Här kommer receptet på mina macarons:

Ingredienser kakorna:
100g malen mandel
200g florsocker
4msk strösocker
3 äggvitor
ev. gul karamell färg
Ingredienser kräm:
150g mjukt smör
florsocker efter smak
citronsaft efter smak
ev. gul karamellfärg

Såhär gör du:
Blanda den malda mandeln med florsocker. Vispa äggvitan och sockret till en fast smet, den ska vara så fast att men kan vända uppochned på den utan att smeten lossnar från bunken. Blanda sedan försiktigt ner mandelblandningen i marängblandningen så att det inte finns några klumpar i. Om du sedan vill kan du blanda ner lite karamellfärg i smeten för extra färg. Spritsa ut smeten på bakplåtspappers klädda plåtar i cirklar stora som femkronor, låt sedan cirklarna vila i en timme för att få en hinna på dem som gör det enklare i nästa moment. Sätt ugnen på 150 grader och sätt in plåten långt ner i ugnen och låt grädda i 15-20 min. Kakorna kommer nu att lyfta och bli större tack vare hinnan som blev till när plåten vilade. Ta sdan ut dem och låt dem svalna, när de har svalnat tar du försiktigt loss kakorna från bakplåtspappret. Medan kakorna svalnar gör du smörkrämen. Vispa smöret och tillsätt citronsaft och florsocker efter smak. Ett knep för att se om krämen är färdigblandad är att ta lite kräm på en kaka och se om smakerna går ihop, på så vis kan du se om det är för surt/sött i kombination med kakorna. När krämen är klar spritsar du ut krämen på en kaka och sätter på en annan, på så vis liknar det en hamburgare. Macaronsen förvaras i en tät burk i kylskåpet. Såhär ser en av mina klara macarons ut:


Tycks?


Vad säger ni? Jag var tvungen att redigera storleken i paint så passade på att skriva (c) zip10 gSm.

RSS 2.0